В ТЪРСЕНЕ НА СПРАВЕДЛИВОСТ: Майката на момчето, блъснато от джипа на екс кмета на Трън Станислав Николов, стяга протест пред Парламента. Заяви: Някой помага на бившия кмет и аз знам кой е

Ивайло на 6 години - единственият "виновник" за това, че е осакатен за цял живот

Майката на момчето, което бе блъснато от джипа на тогавашния кмет на Трън Станислав Николов, стяга протест пред Народното събрание, за да потърси справедливост. Чака я от 2 години и 2 месеца, за детето й, което заради грешката на местния управник остана без далак едва на 6 годинки. 

Припомняме, че нелепата случка се случи пред училището в Трън, а от местната полиция извъртяха случая, че „детето се е блъснало само“ в джипа на кмета. В следствие на това, че се е „блъснал сам“, малкият Ивайло получил травма – спукан далак и разкъсан черен дроб.

Ивайло на 6 години – единственият „виновник“ за това, че е осакатен за цял живот

След като абсурдния случай бе раздухан от медиите, лично главния рокурор Сотир Цацаров поднови делото и го измести за разглеждане в пернишкия съд.  Семейството на пострадалото дете и свидетели на случката получиха заплахи за живота си.  Кметът Станислав Николов подаде оставка, след като прекратеното дело започна отново.

Станислав Николов

„Няма да чакам справедливосдт за сина ми. Ще си я взема пред парламента. Заседанията на съда се провалят вече 4 месеца. Приемам отлагането на присъдата като целенасочен психологически тормоз към мен като родител и към пострадалото дете“, казва в писмо за „24 часа“ майката на Ивайло Анита Гълъбова.

„Всички експертизи тодук сочат, че шофьорът е виновен. Въпреки това се допусна 4-та експертиза. На 9-ти февруари е следващото заседание, което вероятно пак ще се отложи по ред причини“, казва майката Анита.

Майката на Ивайло

Тя е решена да събере и поведе пред парламента родители, майки на пострадали деца, които са „обезверени и съсипани“.

„Инцидентът със сина ми се превърна в политическа игра, но аз няма да участвам. Някой отгоре помага на бившия кмет. Знам кой е. Ще го помоля да спре“, пише още Анита Гълъбова.

От месец юни миналата година досега са проведени над пет заседания по случая. Те все са отлагани по искане на защитата на кмета, а последното насрочено за 12 януари се е отложило заради отстъствието на едно от вещите лица, ангажирано по друго дело във Варненския съд.

Съдия по казуса е Михаил Алексов, който наскоро оглави районния съд в Перник.

Междувременно малкият Ивайло вече е добре, но заради претърпяната операция ще се наложи цял живот да спазва строга диета и да не се претоварва физически.

Ивайло

 

Коментари

коментара