Деца от СК Василена – Перник се прибраха с медали от състезание по таекуондо, треньорът по кикбокс Мартин Костурков на крачка от финала на Европейско в Гърция

СК „Василена – Перник“ отново се похвалиха със спортни успехи.

На 26.11.2016г. СК „Василена – Перник“ участва на вътрешното състезание, организирано от ABC Fight Club гр. София. Клубът участва с девет деца при най – малките трениращи, от които някои за първи път взеха участие на състезание, но въпреки това се представиха отлично.

В състезанието имаше над 100 участника, като освен пернишкия и софийския клуб, взеха участие и състезателите на Тае кион – Ботевград. Децата взеха участие в дисциплините по таекуондо – форма, спаринг и силов тест за деца. Имаше и срещи по Кикбокс, стил Кик-лайт.

СК Василена

Много добро представяне направиха – Бианка Методиева – първо място на спаринг, Валентин Валентинов – първо място – силов тест деца, второ място форма, Георги Филипов – второ място на спаринг, Мартин Пейчов – второ място на спаринг, Валентин Кирилов – второ място на форма и второ място на силов тест за деца, Здравко Анев – второ място спаринг, Елемаг Ангелов – трето място спаринг, Мартин Василев – трето място спаринг, Борислав Петров – второ място спаринг.

Това беше една много добра подготовка за децата, на които в началото на 2017г. им предстои Държавно първенство по Таекуон-до.

СК Василена

В същото време състезателят на СК „Василена – Перник“ и треньор по Кикбокс , Мартин Костурков се завърна от Европейското първенство по Кик-лайт, което се състоя в Loutraki, Greece на 21-26.11.2016г. Той се представи добре като победи една среща с 3:0 съдийски гласа, състезателя от Хърватия, но загуби от състезателят на Турция на крачка преди медалите с 2:1 в полза на ALEMDAG YAHYA, който в последствие стана и Европейски шампион в категория до 74кг. в стил Кик-лайт.

Въпреки че не успя да вземе медал, треньорския щаб по Кикбокс сподели на треньорът му Калин Мирчев, че малшансът на Мартин да се срещне с най – добрият състезател в тази категория му попречи да е сред медалистите. Това е била и най – оспорваната среща в категорията. Въпреки това клубът е доволен от представянето на Мартин Костурков, защото това е било първото му състезание за мъже на европейско ниво в този стил на Кикбокса.

СК „Василена – Перник“ и треньорът Калин Мирчев в момента правят подготовка за предстоящото състезание в гр. Солун, Гърция – King of Taekuon-do.

Be the first to comment

Leave a Reply