Екшън в пернишкото МВР! Пияница започна да чупи ареста и да бие полицаите

32-годишен застава пред съда за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу полицейски служители.

На 20 ноември, в центъра на гр. Перник, служители на Първо РУ  проверили 32-годишният Б.В. Мъжът бил употребил значително количество алкохол и се държал грубо и арогантно с органите на реда. След задържането му в полицията започнал да буйства, да рита стените в арестното помещение, да чупи радиаторите за парно и да се опитва да удря униформените с ръце и крака. Нанесени са материални щети на ареста. Б.В. е привлечен като обвиняем. Наказанието за подобно деяние е лишаване от свобода до 5 години. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“.

Две бързи производства за шофиране след употреба на алкохол са започнати в Перник.

На 25 ноември, около 14, 30 ч., в Първо РУ бил получен сигнал за възникнало леко пътнотранспортно произшествие без пострадали на ул. „Т. Каблешков“ в областния град. Единият от участниците в инцидента го напуснал. Органите на реда предприели действия за издирването му и на ул. „Оборище“ бил задържан 67-годишният В.Д. Мъжът шофирал лек автомобил „Лада“ с концентрация на алкохол в кръвта 1, 83 промила. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

С 1, 31 промила алкохол в кръвта е управлявал автомобила си марка „БМВ“ 57-годишният А.М. от гр. Перник. Същият бил проверен на 26 ноември, около 30 минути след полунощ на ул. „Луганск“ в областния град. Взета му е клъвна проба за химичен анализ и работата по документиране на случая продължава.

39-годишен е задържан за кражба.

На 26 ноември, от служители на частна охранителна фирма бил задържан 39-годишният Д.Г. от гр. Перник. Криминално проявеният отрязал и откраднал електрически проводници с различно сечение и дължина от Тролейбусното депо в пернишкия кв. „Църква“. Задържан е за срок от 24 часа с полицейска мярка. Познат е на полицията предимно с кражби.

Започнато е досъдебно производство.

Be the first to comment

Leave a Reply