След епична битка и силна конкуренция на международно ниво, младежите от пернишкия Спортен клуб „Василена“ се върнаха с шест медала

СК „Василена – Перник“ отново с медали на провелия се традиционен турнир – Bulgaria Open на 18-19.11.2016г. Тази година турнирът се проведе в гр. Пловдив, с над 600 участника от България, Гърция,Сърбия, Македония, Италия, Словения, Австрия, Босна и Херцеговина.
Състезателите на пернишкия клуб завоюваха общо шест медала.
 01
В категория до 52кг. девойки старша възраст европейската и вицесветовната шампионка, Василена Йорданова отново взе златния медал като победи на финала представителката на Гърция. Техните състезатели традиционно са много добри при юношите и девойките.
Васил Михайлов, при децата в категория до 45 кг.,12-13години, след три трудни срещи в най – многобройната категория, победи грък, македонец и българин и спечели среброто, като на финала загуби от представителя на Словения. Само опитът му не достигна, да стане шампион в категорията си.
02
Здравко Анев, при децата, в категория до 45 кг., 8-9 год. спечели бронзовия медал.
При девойки младша възраст, Дарина Кърцелина, спечели трето място в категория до 52кг. като на полуфинала загуби в много оспорван мач от шампионката в тази категория – представителката на Сърбия. Двете играха в продължение и до точка, за да се определи победителя. Преди това победи състезателките на Гърция и Словения.
При мъжете с добро представяне са Петър Спасенич, в категория до 71кг., който на полуфинала загуби от представителя на Гърция и взе бронзов медал.
При най – тежките – Радислав Владимиров в категория + 85кг., игра три срещи, но също загуби на полуфинал от представителят на Гърция.
03
С много добро представяне, но без медал са Ерика Станоева, Мартин Василев, Стилян Асенов, Мартин Пейчов, Теодор Тодоров и Денислав Драганов. Те изиграха по няколко срещи, но за съжаление, не достигнаха до медалите.
Този турнир беше на много високо техническо ниво с многобройни участници от различните страни. Това ни показа какво е моментното състояние на състезателите, не само на национално, но и международно равнище. Tреньорът Калин Мирчев – четвърти дан, който беше и съдия на турнира, е доволен от всички участници от своя клуб и се надява на още по – добро представяне на следващото състезание, което е през декември в гр. Солун, Гърция, казаха от клуба.
4
Клубът продължава тренировки като на 22.11.2016г. е организиран семинар по Кикбокс в тяхната зала с Красимир Гергинов, треньор на Fight Club Sofia, откъдето има световни и европейски шампиони по Кикбокс. По този начин клубът иска да вдигне нивото на групата по Кикбокс.
07 01 02 03 04 05 06

Be the first to comment

Leave a Reply