Господари на ефира се върнаха в Перник, вижте защо!

Господари на ефира излъчиха втората си част от репортажа за бездомните кучета в Перник и скандалното управление на кучешкия изолатор от фирма Балико.
Перничани вече знаят, че от Общината взеха незабавни мерки и изпълниха обещанието си – да сменят фирмата с многото нарушения и нехуманно отношение към животните.

Вече сме сменили въпросната проблемна фирма . Вече на територията на община Перник работи нова фирма, със страхотни отзиви от нея, със страхотни доктори. Успяват да работят добре и с неправителствените организации. В момента нямаме напрежение по темата„, заяви в ефир заместник кметът Денислав Захариев.

Думите му потвърждават и самите природозащитници в лицето на най-големият в Перник – Аделина Иванова.

„Фирма Балико отдавна не са в града ни благодарение на Господарите най-вече, но тук е мястото да благодарим и на община Перник, за проявения здрав разум и прекратяването на една безсмислена война с много жертви. БЛАГОДАРИМ за прекратяването на договора с Илиана Балева, убиеца на кучета.
Новата фирма, която стопанисва изолатора, е ново начало в борбата със свръхпопулацията в Перник-чувам само добри неща“, каза Аделина.

„Но……новата фирма има проблеми – още докато се прави ремонт, кастрационен център, стационар… те са залети от изоставени кучета и малки кученца. Приютът не е готов. Вместо да се активирам да помагам, аз се оказах залята с бебета също. Като капак ми предстои проверка от ОДБХ. Ще минат поне две седмици през които съм блокирана от липса на време. Това са новините от Перник“, пише още Аделина Иванова.

ZaPernik.com апелира всеки, който може да помогне с нещо по темата, да го направи! Защото бездомните кучета, които са толкова много и то които толкова се страхуваме, са наши, деца на наши домашни любимци и на първо място – живи същества, които не по-малко от нас искат да са на улицата, да страдат и да оцеляват.

Нека бъдем по-отговорни и по-човечни, перничани!

 

Be the first to comment

Leave a Reply