Трима на съд: Единият с чували нарязан тютюн у дома, втори шофира с отнета книжка, а за финал – 62-годишен се усмърти с пиене и се качи зад волана

Трима ще бъдат съдени за различни престъпления, извършени от тях.

Радомирски полицаи са привлекли като обвиняем мъж, за притежаване на голямо количество тютюн без акцизен бандерол. На 03 май тази година била проведена специализирана полицейска операция. Полицаи атакували къща на ул. „Бенковска“ в гр. Радомир, собственост на местния жител П.И./62 г./ В стая били намерени и иззети чували с нарязан тютюн с общо тегло около 15 килограма. Неначисленият акциз е над 2 000 лева, а пазарната стойност на тютюна около 2 500 лева. На П.И. е взета мярка за неотклонение „подписка“ и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Радомир.

Перничанин ще отговаря за шофиране на автомобил без книжка. На 22 октомври, в гр. Радомир, на ул. „Райко Даскалов“ бил проверен лек автомобил „Пежо“, шофиран от перничанина Ц.Г./24 г./. Проверка установила, че младежът управлява автомобила в едногодишния срок на отнетото му по административен ред свидетелство. Привлечен е като обвиняем и му е взета мярка за неотклонение „подписка“.

62-годишен перничанин ще бъде съден за шофиране на автомобил с рекордно количество алкохол в кръвта. На 19 октомври, в гр. Перник бил проверен лек автомобил „Пежо“, управляван от 62-годишният Л.Н. При изпробването му с техническо средство за алкохол, уредът отчел над 1, 2 промила. Анализът на кръвната му проба показал рекордните 3, 27 промила. Привлечен е като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

Be the first to comment

Leave a Reply