Народът събира смелост: Трима нови свидетели закопават в съда кмета на Трън Станислав Николов, който блъсна и осакати дете с джипа си

Станислав Николов разговаря с репортер на Нова ТВ

Трима нови свидетели закопават скандалния кмет на Трън Станислав Николов и са дали показания срещу него в прокуратурата в Перник. Престрашилите се очевидци на зверската катастрофа от 13 ноември 2015-а, когато градоначалникът премаза с джипа си 6-годишния Ивайло и го остави инвалид за цял живот, са потвърдили всяка една дума на главния свидетел на обвинението Любка Лазарова, пише столичен всекидневник.

137

„Въпреки зверските заплахи за саморазправа както с мен, така и с другите очевидци, най – накрая хората осъзнаха, че страхът няма да доведе до справедливост“, заяви Лазарова. От думите й става ясно, че в началото, под натиска на Николов, всички са треперели и не са се осмелявали да се изправят срещу него. В името на малкия Ивайло обаче сега вече имало надежда кметът на Трън да бъде осъден.

След редица перипетии, манипулиране на разследването, закани, прекратяване на процеса и неговото последващо възобновяване кметът се сдоби с обвинителен акт.

Жената, която първа каза истината и бе заплашена заради това със смърт
Жената, която първа каза истината и бе заплашена заради това със смърт

Жителите на Трън са в трепетно очакване той да подаде оставката си. След избухването на скандала и арогантния му коментар, че момченцето само се било блъснало в джипа му, Николов самонадеяно обеща, че ако бъде подведен под отговорност, ще сдаде кметското кресло.

Засега градоначалникът си остава на власт. Това буди опасения у потърпевши, че той ще продължи чрез позициите и парите си да влияе на процеса и ще се постарае да се измъкне отново. Междувременно по нареждане на главния прокурор Сотир Цацаров бяха възобновени и неправомерно прекратените срещу него разследвания за редица злоупотреби с пари от еврофондове.

Според събраните доказателства и показанията Николов е уличен в това, че на 13 ноември м.г. помита с джипа си малкия Ивайло Стоянов на пешеходна пътека пред градското училище. Вследствие на удара детето претърпява редица животоспасяващи операции, които завършват с отстраняване на далака му и половината му черен дроб. Становището на медиците е категорично, че претърпените телесни повреди са тежки. Последвалите автотехнически експертизи пък доказват, че Николов е бил непредпазлив. Карал е в зона, обозначена със знак „А19“ – „Деца“, с несъобразена скорост, която не му е позволявала да реагира. Доказано е, че при преминаване през отсека той също така е имал и видимост.

Be the first to comment

Leave a Reply