ВАНДАЛСКИ АКТ в Батановци! Счупиха НА ПАРЧЕТА паметника на червеноармейците. Кметът Радослав Петров БЕСНЕЕ: Нямате нищо общо с главния мозък

Паметникът на червеноармейците в град Батановци, който се намира в градинката зад Читалището е натрошен на парчета, видя zapernik.com.

За това съобщи кметът на града Радослав Петров. Той е възмутен от вандалщината в навечерието на кметските избори и призова извършителите да се открият и поемат отговорност за стореното.

Паметникът е посветен на четирима летци от Червената армия – двама руснаци, един украинец и един татарин, воювали рамо до рамо срещу Хитлеро-фашизма и паднали през 1944-1945г.

Ето какво пише кметът на град Батановци Радослав Петров:

„Това е останало уважаеми Батановчани, от паметника на Червеноармейците в град Батановци!

Хора които нямат нищо общо с главният мозък, нямат общо с паметта си,нямат нищо общо с историята ни,унищожиха паметника посветен на четиримата летци от червената армия, воювали рамо до рамо за всички нас, за падналите за свободата на България, през 1944-1945г!

Нямам думи, чувствам се огорчен, обиден и подигран с историята ни!

Веднага подадох сигнал на 112,и до всички компетентни институции,като ги помолих да установят нарушителите,и поемат своята отговорност!

Всичко това се случва в навечерието на местни избори,когато трябва да бъдем единни и обединени!

Моля компетентните институции да си свършат работа!“