Перник сред областите със сигнали за купуване на гласове

Вчера бе съобщено, че вече има 11 сигнала за купуване на гласове в страната. Перник е сред градовете, в които също има търговия с местен вот по информация на бтв. 

Първият арест за купен вот преди изборите през октомври е от Несебър. Там миналата сряда беше задържан служител на ръководна длъжност в общината с над 400 000 лева.

По информация на bTV сигнали за търговия с вот вече има в осем от общо 28 области в страната – Видин, Плевен, Бургас, Перник, Варна, Русе, Стара Загора и Пазарджик.

За първи път от две години МВР ще разследва купуването на гласове заедно с прокуратурата и ДАНС.

„Прокуратурата и МВР ще си взаимодействат и ще направят всичко необходимо, така че изборният процес да бъде спокоен и честен, да не се допусне изкривяване на манипулиране на вота на нашите съграждани“, каза и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов.

„И при тези избори в МВР ще бъде открита гореща линия на телефон и имейл, на който гражданите ще могат да съобщават за нарушения на изборния процес. Сигнали ще се приемат и във всички областни дирекции на министерството. В министерството не работим по сценарий, а по оперативни и явни сигнали. Призовавам хората да са активни, каза още вътрешният министър Калин Стоянов.

Коментари

коментара