Новото LED осветление на стадион „Металург“ ИЗБОДЕ ОЧИТЕ на феновете на Миньор

Фенове на Миньор пощуряха, след като стана ясно, че на обновеното тренировъчно игрище до стадион „Металург“ в кв. Изток, който е занемарен с десетилетия, бе поставено LED осветление, видя ZaPernik.com.

На страницата на миньорци във фейсбук феновете протестираха защо това се прави, докато техният „Храм“ – „Стадион „Миньор“ се руши. По думите им стадион  „Металург“ не бил обект от съществено значение, за разлика от Стадион „Миньор“ в центъра на града. Другият им довод е, че „Стадиона на Мира“ е „официален и единствен на ФК Миньор Храм на неговите привърженици“, докато Стадиона в Квартала „не е на никого“. Още по-абсурден е третия довод: първият бил в центъра на града, а вторият в „квартала на богатите“. 

Очевидно се намеква, че теренът до стадион „Металург“ е реновиран заради наскоро появилия се нов жилищен комплекс от блокове в района. Във въпросните блокове си закупиха жилища много работещи хора, перничани търсещи ново строителство и голяма част от тях софиянци.

Ето какво гласи съобщението в групата на Миньорци:

„Въпрос : Според вас, кой обект от посочените на снимките е от обществено значение:
Стадион Миньор или стадион Металург?
Първият е официален и единствен стадион на ФК Миньор и Храм на неговите привърженици.
Вторият е на никого…
Първият е в центъра на града, вторият в „квартала на богатите“…
Или с други думи, първият продължава да тъне в разруха и саморазпадане, докато на вторият се поставят дванадесетметрови стълба за равномерна осветеност и се поставя настилка от най-висок клас и ударопоглъщаща подложка.
Иначе казано, поздравяваме Община Перник за добре свършената работа и да й напомним за поетите ангажименти и обещания към ръководителите и феновете на ФК Миньор!
p.s. удобното за вас изпадане на нашият клуб в аматьорската лига и лишаването му от общински средства, ни кара да се надяваме, че сте заделили средства за ремонтиране поне на санитарните помещения на стадиона.
Впрочем, първенството започва на 05,08,2023г.“

Припомняме, че предвидените средства от бюджета за ремонт и осветление на стадион „Миньор“ бяха пренасочени към други обекти с обществено значение в града, за което можете да прочетете ТУК.

Следва да отбележим, за сведение на феновете на Миньор, че „квартала на богатите“ всъщност е най-голямото Кметство Изток в пернишка община, в което живеят и тренират футбол над 300 деца. Преди време тези деца и техните родители направиха мащабен протест на стадион „Металург“ с призив за ремонт, тъй като децата им нямаше къде да третират, а тревата на стадиона е изхабена.

300 души поискаха да тренират нормално на стадион „Металург“. Има ли решение?

Децата на пернишкия ФК „Метарург“ продължават да ритат при тежки условия

Дацата от школата на „Металург“ тренираха и в студ и в дъжд по спортните игрища в междублоковите пространства и училища, често без осветление – родителите им нареждаха колите си до мрежата на игрището и с тях осветяваха тренировката на децата си.

Пълен абсурд в Перник! Децата на „Металург“ тренират на тъмно в двора на училище, осветени от колите на родителите си

През това време децата от школата на Миньор тренираха на сухо и топло в закритата чисто нова спортна тренировъчна зала на стадион „Миньор“, която бе ремонтирана и обновена.

Междувременно

със средства от БФС бе изградено чисто ново тренировъчно игрище до самият стадион „Металург“.

Надежда за стадион „Металург“: Само за три дни Министерството на спорта реагира на пернишкия призив за ремонт

Проектът се забави, но все пак се осъществи. Именно на това тренировъчно игрище е поставено въпросното LED осветление, което „ослепи“ феновете на Миньор.

Миньорци приложиха за доказателство снимки колко окаян е „Храмът“ им. (люспите от слънчоглед на снимката са от тях).

За справка на верните фенове на ФК Миньор как не се чака някой „да ги оправи“, могат да прочетат и:

Деца и родители боядисаха оградата на стадион „Металург“

Перничани чистят стадион „Металург“

 

Коментари

коментара