Надежда за стадион „Металург“: Само за три дни Министерството на спорта реагира на пернишкия призив за ремонт

Кварталци са на път да осъществят една своя дългогодишна мечта – да бъде ремонтиран стадион „Металург“ в квартал Изток.  От Министерството на спорта са проявили интерес към пернишкия случай и то само два -три дни след като президентът на футболния клуб „Металург“ Мартин Евгениев е входирал писмо до институцията с 6500 подписа на граждани. 

От Министреството са върнали светкавичен отговор към Перник да им бъдат подадени необходимите документи за стадиона, за да могат експерти да обсъдят положението и да излязат със становище относно това, да бъдат ли отпуснати средства от бюджета за ремонт на спортното съоръжение. Евгениев е обнадежден от бързата реакция на Министерството и се надява нещата наистина да се случат.

Припомняме, че битката за по-добри условия на стадион „Металург“ не са от вчера. Тази година, в Деня на Съединението 300 души изязоха на стадион „Металург“ в символичен протест за по-добри уславия на децата им.

„Нещата, които трябва да бъдат направени тук са много прости: да се смени тревната покривка, да се направи поливна система и вече ако има възможност да се направят трибуните“, каза преди време Мартин Евгениев.

Емил Костадинов

Пред ZaPernik.com кметът на Кметство Изток Емил Костадинов даде лъч надежда за малките спортисти, като разказа за проекта на БФС да бъде направено тренировъчно игрище в близост до стадиона.

В началото на месец декември от клуба се срещнаха и с кмета на Перник Вяра Церовска, като я запознаха с подписката на гражданите на Квартала. Церовска увери, че вече са водени разговори с председателя на БФС Борислав Михайлов и са предприети конкретни действия.

Игрището ще бъде на терен от 4 декара, към него ще има инфраструктура и паркоместа. Задвижени са документалните процедури, в които чрез решение на Общински съвет  беше дадено правото на БФС да построи игрището в Перник. Това, което трябва да се случи, е в  началото на месец февруари да започне обсъждането на типа игрище“, каза Вяра Церовска по време на срещата.

Коментари

коментара