Децата на пернишкия ФК „Метарург“ продължават да ритат при тежки условия

Спортният сайт Спортал направи видео репортаж за тежките условия, при които тренират децата на футболния клуб „Металург“.

Металург Перник. Това е един клуб създаден през далечната 1957 година, участник в най-високото ниво на българския футбол допреди 20 години. Клубът е играл срещу и е достигал до победи с отбори като ЦСКА, Локомотив-София, както и Локомотив – Пловдив и Ботев. Сега тимът има други съперници. Футболните хора на Металург са принудени да се борят със средата, обграждаща клуба. Условията, в които тренират децата на Перник са най-малкото недостатъчни, да не кажем трудни и опасни.

„Преди около 5 години възстановихме футболния клуб „Металург“. Нямаше нищо в началото. Но сега вече тренират около 300 деца на стадион „Металург“в около 10 формации. За съжаление обаче няма никакви условия. Единственото съоръжение, на което досега тренираха децата се намира в кома. Всички ние и родители на децата събираме подписи да помогнем да се възстанови това съоръжение. Трябва да се случи нещо. Това са 300 родители, които си плащат данъците и искат децата им да се развиват нормално“, казва пред Спортал.бг президентът на клуба Мартин Евгениев.

По думите му, на нивото, което в момента се намира клуба са нужни поне 50 000лв. годишно, но това, което е важно в момента е базата да се ремонтира.

„Нещата, които трябва да бъдат направени тук са много прости: да се смени тревната покривка, да се направи поливна система и вече ако има възможност да се направят трибуните“, казва още Евгениев.

По думите на треньора Община Перник е собственик на терена и с нейна помощ трябва да се решат проблемите.

„Надявам се,че той ще се реши и тези деца да започнат да тренират в условията, които заслужават“, надява се Мартин Евгениев.

Както вече писахме в ZaPernik.cоm всичко опира до липса на пари. А стадионът „Металург“ не е единственото гайле на Общината. В тежко състояние е и предоставената база на пернишките ръгбисти шампиони в село Дивотино.
Припомнете си какво каза пред сайта ни кметът на кв. Изток Емил Костадинов по повод състоянието на стадион „Металург“ ТУК.

Коментари

коментара