Стартира втора празнична кампания „Не си сам“ на Луиза Григорова-Макариев за перничани в нужда

Организаторите на инициативата „Не си сам“ са решени отново да стоплят сърцата на възрастни и крайнонуждаещи се хора от Перник и близките села в рамките на втора празнична кампания дни преди Коледа. Водеща в момента е задачата по набиране на доброволци за изпълнението на различни организационни задачи. Предходната акция, която от доброволческата инициатива проведоха преди Великден, достигна до повече от 350 домакинства със съдействието на стотици дарители и над 60 доброволци.

Коледната кампания на „Не си сам“ вече е публикувана в платформата TimeHeroes.org, а начините за участие в кампанията са описани и в профилите на инициативата в социалните мрежи. Всички, които искат да се участват с дарение, биха могли да посетят от 19.11.2022 (събота) дарителския пункт в магазин Фантастико – Перник. Организаторите ще приемат хранителните продукти лично в съботните дни от 11 до 14 ч., както и от 16 до 19 ч. всяка неделя до 11.12.2022 г., но даритеската количка ще е на разположение през целите уикенди до края на кампанията. Желаещите да дарят, мога също да се свържат с организаторите за лично предаване на хранителните продукти на тел. 088 44 55 062 или със съобщение в социалните мрежи.

Препоръчителният списък включва: консерви готова храна, боб, олио, захар, ориз, леща, брашно, макарони/фиде, по-меки сладкиши с дълга трайност – това е пакетът, който получава всеки нуждаещ се. Дарителите биха могли да участват с целия набор от продукти или с един или няколко от тях, а важно напомняне от страна на организаторите е да не се даряват продукти, които изискват температурен режим на съхранение, както и такива, със срок на трайност по-кратък от края на декември.

„Опитът ни от великденската кампания показа, че трябват значителен брой доброволци, за да можем да бъдем ефективни и в събирането, и в разпределянето на даренията. Благодарни сме на всички наши съмишленици, с които споделихме незабравими емоции през пролетта, но място за нови попълнения в екипа ни винаги има.“, споделя Луиза Григорова-Макариев, която е един от основателите на инициативата.

Коментари

коментара