Заковаха с доказателства купувачът на гласове от радомирското село Извор

За един ден полицията в Перник събра  достатъчно доказателства и привлече като обвиняем 54-годишен мъж от Радомирско за престъпление против политическите права на гражданите.

В деня на изборите на 02 октомври, служители от РУ – Радомир установили мъж, който предлага пари на хора, за да упражнят избирателното си право за конкретна политическа партия. До 24 ч. с полицейска мярка бил задържан 54-годишен жител на радомирско село.

Под ръководството на прокуратурата са проведени редица процесуално-следствени действия по започнатото бързо производство.

Разпитани са свидетели и са събрани достатъчно доказателства, в това число и веществени за извършеното противоправно деяние.

Мъжът е привлечен като обвиняем по чл. 167, ал. 2 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 10 до 20 хиляди лева,съобщават от МВР Перник.

ZaPernik.com припомня, че въпросният мъж е брат на кмета на радомирското село Извор. По първоначална информация в дома му се намерени списъци и парични суми, а самият той е предлагал на хора пари срещу гласуване.

Коментари

коментара