За едни 200лв: Двама задържани за стрелбата по пътя Перник-София, един ранен в главата

Двама души са задържани във връзка с инцидент на пътя София – Перник, съобщиха от МВР.

Около 19.30 часа вчера е получен сигнал за чут изстрел в района на Владая, на пътя София – Перник. Две коли са се преследвали. Изпратени са екипи на МВР на място.

Задържан е мъжът, който е стрелял и още един мъж от другата кола. По първоначални данни става дума за неуредени взаимоотношения.

До инцидента се е стигнало след кратко преследване между два автомобила. Шофьорът е избягал. Куршум е уцелил в главата един от пасажерите в колата.

Екшънът се е разиграл заради 200 лв., които едните са дължали на другите.

Ето какво каза пред камерите на btv пострадалият мъж: „Той дължеше сума пари на братовчедка ми и аз трябваше да отида да ги взема от него. Отидох да взема парите, той нещо я е заплашвал и също е казал, че има някакви намерения към мен“, разказа мъжът. Той уточни, че става въпрос за 200 лв. Преследването е продължило 10 минути, допълни пострадалият.

„Той има сергия тук, на Владая. Дава ми парите, вика: „Изчакай малко“. Извади ножа, видя, че съм с още две момчета, след което вика: „Хайде, тръгвайте си“. Ние запалихме колата, той извади пистолета, започна да стреля по нас. И по време на движение също стреляше и ме уцели в главата“, разказа пострадалият младеж.

По думите му мъжът е криминално проявен и прекарва бежанци. Имал и условна присъда за това.

Още едно момче в колата е било уцелено в главата, но е без рани, тъй като е откат от изстрела, допълни пострадалият. Той беше категоричен, че ще съди нападателя.

По думите на сестрата на стрелеца на сергията ѝ в местността „Черния кос“ са пристигнали „група напомпани момчета, които си поискали парите“. Според нея брат ѝ е върнал дължимото, но групата поискала още 100 лева заради „разходката си“. Те дори извадили нож, взели му телефона и заплашили да вкарат сестра му в багажника си. Тогава той вади оръжие и ги заплашва, следва 10-минутно преследване и престрелка. Преследваната кола е била простреляна два пъти от преправен газов пистолет, съобщи bgonair.

От пресцентъра на МВР съобщиха за БНТ, че на мястото на инцидента има два автомобила. Шофьорът на единия твърди, че от другия е стреляно по него.

От „Спешна помощ“ съобщиха, че момче на 18 години е с леки наранявания.

Коментари

коментара