Кои Млади огнеборци ще представят Перник на национално първенство в Албена?

Областният управител Кирил Стоев и директорът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Борисов наградиха отборите, които участваха в областния кръг на ученическото състезание „Млад огнеборец – 2022г.“.

На трето място се класира отборът на Радомир, сребърно отличие взеха момчетата и момичетата от Трън, а златото отиде при отбора на Перник, който продължава и в националното състезание „Млад огнеборец – 2022г.“, което тази година ще се проведе в к.к. Албена.

Организатор е РДПБЗН-Перник в партньорство с РУО на МОН и Областна администрация на област Перник. Целта е повишаване физическата дееспособност на младежите и развиване на практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии.

Всеки отбор включваше по 10 състезатели, които трябваше да преминат през различни предизвикателства, обособени в две състезателни дисциплини – „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 м щафетно бягане с препятствия“.

На събитието присъстваха и част от участниците в инициативата „Мениджър за един ден“, в която се включи Областна администрация Перник.

Коментари

коментара