Ученичка седна на кметския стол в Перник

Днес Община Перник отвори врати за високо мотивирани млади хора, които се включиха в инициативата „Мениджър за един ден“, организирана от JA Bulgaria. Девет ученика от четири пернишки училища се запознаха с основните дейности в управлението на града.

Десетокласничката Ния Боянова от ГПЧЕ „Симеон Радев“ седна на горещия кметски стол. При срещата си с кмета Станислав Владимиров тя го попита кои са трите най-големи ценности за него. Той отговори, че това са почтеността, емпатията и любовта към близките, като посочи, че в работата на политиците почтеността трябва да е на първо място.

В работата на общината се включиха още Анджелина Димитрова, Джулия Владимирова, Мариян Стефанов, Кристиян Любенов, Благослава Петрова, Ивана Станкова, Денислав Странджев и Христиан Райнов, които са възпитаници на четири пернишки гимназии – ГПЧЕ „Симеон Радев“, Професионална гимназия по икономика, ПМГ „Христо Смирненски“ и ПГТС „арх. Йордан Миланов“.

Младите хора заеха постовете на зам.-кметовете Мирослав Стоицев и Стефан Кръстев, както и на секретаря на Общината Мартин Жлябинков. Останалите мениджъри за един ден се запознаха с работата на PR екипа на общината, дирекция „Хуманитарни дейности“, главния счетоводител, главния архитект и главния инженер.

Със специална презентация бъдещите управленци бяха запознати с функциите и структурата на местната власт, както и с предстоящите задачи и отговорности за деня. Учениците участваха в работни срещи, включително и със зам.-министъра на труда и социалната политика Иван Кръстев в сградата на МТСП.

Младите управници се интересуваха от развитието на града, младежките дейности, образованието, културата, спорта, инфраструктурата. Те обаче видяха, колко трудно и отговорно е да поемеш кормилото на местната власт.

Инициативата се провежда за поредна година и е в рамките на националната кампания „Мениджър за един ден“

Коментари

коментара