Златното момиче на Перник Сияна Борисова стана Мис „Смело сърце“

Над 600 участнички от 26 клуба от България и 5 от Гърция взеха участие в четвъртия международен турнир по художествена гимнастика „Кракра къп“, който стартира днес в Перник. 

Домакин на турнира бе СКХГ “Виктория“ с председател Виктория Велинова. Надпреварата се осъществи със съдействието на община Перник и спонсори на клуба. В първия състезателен ден участваха най-малките гимнастички и девойки младша възраст.

Освен традиционните купи и медали, организаторите бяха подготвили и специални награди, сред които мис „Смело сърце“, с който бе удостоена Сияна Борисова, както и приз за най-технична състезателка за Магдалена Топалова.

На официалното откриване на четвъртия Международен турнир „Кракра къп“ присъстваха кметът на Община Перник Станислав Владимиров, секретарят на общината Мартин Жлябинков, кметът на кметство „Изток“ Десислава Стоянова и Десислава Стойова – главен експерт по спорт, които връчиха наградите в многобоя.

„Перник се слави повече със силовите спортове, повече с мъжките спортове, но радващо е, че нашият град стана домакин на традиционен грациозен и красив женски спорт. Желая на всички вас прекрасно спортно бъдеще, много успехи, които да носите не само на Перник, а на цяла България“, с тези думи кметът Владимиров откри четвъртото издание на турнира.