Инж. Стойнев, Топлофикация Перник: Авариите се отстраняват по-бързо от законовия срок!

От дружеството обещаха компенсации.

Във връзка със зачестилите аварии в Топлофикация Перник новият изпълнителен директор инж. Чавдар Стойнев заяви, че те винаги са отстранявани по-бързо от законовия срок.

За всички аварии, които се отстранят до 48 часа, енергийните дружества не дължат неустойки на клиентите. Ако този срок бъде нарушен, то следва да се изплатят компенсации на всички засегнати абонати.

„90% от авариите през последния месец са отстранявани за по-малко от 24 часа, дори мога да кажа 8-10 часа! За това можем само да поздравим ремонтните екипи за неуморния труд! Докато не отстранят аварията, нашите служители не се прибират у дома, независимо колко късно е станало. Адмирации за страхотната им работа!“ каза инж. Чавдар Стойнев.

Инж. Стойнев посочи, че въпреки че по закон не са длъжни, са предвидили компенсации за потребителите във връзка с липсата на парно и обеща, че хората няма да бъдат ощетени. Вчера стана ясно, че всички абонати на Топлофикация Перник ще получат 3% отстъпка от сметките за февруари.

„Топлофикация Перник не е политически опонент, а производител на топлинна енергия, в чиято модернизация се влагат огромни средства! До няколко месеца ще финализираме работата по проекта за въвеждане на природен газ. Още това лято ще преустановим използването на въглищата извън отоплителния сезон, с което значително ще подобрим екологичните показатели!“ каза инж. Чавдар Стойнев.

Директорът напомни, че Топлофикация Перник предлага едни от най-ниските цени на топлинната енергия в държавата.

„Поддържаме ниски цените на услугите, лишавайки се от приходи, само и само да задържим цената социално поносима и да осигурим възможност на повече граждани да използват най-евтиния вариант за отопление. За съжаление поддържането на ниски цени ни ограничава откъм разходи за инвестиции, ремонти и въвеждане на нови съоръжения, но всичко е за перничани!“ каза инж. Стойнев.