Искат решение за неработещите чешми и фонтани в Перник

Местната власт да вземе решение относно възстановяването на чешмите, декоративните фонтани и езерцата в централния градски парк в Перник, които в момента не функционират.

Това питане отправи председателят на групата общински съветници от ГЕРБ Денислав Захариев от името на жител на града. Той е изпратил писмо до Общинския съвет и е приложил снимки за неподдържаното състояние на обектите. Захариев е поел ангажимент към него да запознае общинската администрация и очаква отговор, който да го удовлетвори.

Публикуваме цялото писмо, с което Захариев запозна съветниците, без редакторска намеса:

„Уважаеми дами и господа, общински съветници,

В централният градски парк от доста дълго време има нефункциониращи чешми и декоративни фонтани и езерца.Както е известно, елементи на парковото благоустройство от този тип допринасят в значителна степен за общата и зоновата привлекателност на един парк, обогатяват пейзажа, подобряват микроклимата, внасят хармония и стимулират всички сетива на посетителите.

Може да се каже, че състоянието на единствената работеща чешма е не добро, самата чешма изглежда занемарена, с липсващи конструктивни части ( изпаднали в коритото). Друга чешма, в друга зона на парка, намираща се до детско увеселително съоръжение по незнайни причини не работи от години, декоративното езерце на гърба е затлачено с шума и кал. Там се забелязва една отходна пластмасова тръба ф50, която е разкачена и ако от нея се излива нещо, то това нещо се излива сигурно в езерцето. Третата чешма стои неработеща( като паметник на безхаберието) близо до една от детските площадки. Три декоративни езера стоят празни и неподдържани от години. А те, обзаведени с подходяща паркова мебел, биха били едни прекрасни места за отдих.

В тази връзка Ви моля да вземете отношение и да направите необходимите постъпки за решаването на тези казуси в полза на обществото“.

Коментари

коментара