Милена Миланова от ГЕРБ поздрави кмета на Перник

Милена Миланова поздрави кмета на Перник за управленското решение

В хода на днешната сесията заместник- председателят на Общинския съвет Милена Миланова поздрави кмета за отговорното управленско решение.

Ето и пълния текст на нейното изказване:

„Взимам думата единствено, за да поздравя кмета Владимиров за отговорното управленско решение, което взе.

Макар и представител на опозицията, когато виждам адекватност в действията му, не мога да не го поздравя за тях.

Ако не беше кметът Владимиров, пътят за „Делта Хил”, чието реновиране се планира от около 10г., по мои спомени, никога нямаше да се реализира. Въпреки тежките квалификации за милионерите, живеещи в „Делта Хил”, което бе основния му аргумент за драстичното увеличение на таксите в малките населени места, ето днес, виждаме, че инициира извънредна сесия с цел този път да бъде направен.

Своевременните му действия и, разбира се, средствата, предоставени от кабинета Борисов, в съвкупност с решението, което предстои да вземем, са чудесен пример за това,че когато има взаимодействие и адекватност между премиер, кмет и Общински съвет, нещата се случват.Още веднъж, поздравления, г-н Владимиров!“

Групата общински съветници от ГЕРБ подкрепи решението за сътрудничество между Агенция „Пътна инфраструктура“ и Община Перник при изпълнението на ремонт на общински път Перник – Рударци – стопанство Витошко“ и на общинска улица, свързваща го с третокласен път „Драгичево-Кладница“. Те се използват като временен обходен маршрут, докато трае рехабилитацията на републикански път Драгичево-Кладница.

Трасето с дължина 6 600 км поема целия поток от тежкотоварни и леки автомобили, а е проектирано и изградено за далеч по-малко интензивен трафик. На днешната извънредна сесия съветниците на ГЕРБ гласуваха за сътрудничеството възстановяване и подобряване на експлоатационните качества на трасето с цел осигуряване на безопасност на движението. Това е поредната инвестиция на държавата в лицето на АПИ с цел подобряване пътната инфраструктура в община Перник.