ГОРЕЩО ОТ ДНЕС: Парашутистът на Корнелия Нинова дойде за първи път в Перник

Водачът на листата на БСП за Перник  – софиянецът Стоян Мирчев e посетил днес град Перник за първи път, откакто се разбра, че ще бъде водач на пернишката листа на БСП, научи ZaPernik.com . Мирчев се е видял с областния председател на БСП Валентин Петков. Двамата са се срещнали в офиса на партията в Перник на улица „Радомир“1. В началото на следващата седмица – понеделник, Стоян Мирчев отново ще посети града ни на областен съвет, където в подробности ще се обсъди стратегията на социалистите за предстоящите избори в Перник.

Как е преминала първата среща между Валентин Петков и Стоян Мирчев и за какво са разговаряли, научихме от областния председател на БСП Валентин Петков. 

Г-н Петков, разбрахме, че днес сте имали среща с водача от листата на БСП за Перник г-н Стоян Мирчев . Как премина срещата? Какво си казахте, какви са впечатленията ви?

– Според мен Стоян Мирчев е един млад интелигентен човек. Разказах му за Перник и областта, за общините и организациите. Попитах го кой ще бъде втори в листата, но той каза, че не може да ми каже, тъй като не знае все още. Г-н Мирчев ме попита за готовността ни за избирателните секции, отговорих му, че имаме готовност, но очакваме указанията. Говорихме относно кампанията, изказахме вижданията си. Казах му и лични мои виждания по отношение на нагласите в района ни. Говорихме и за щаба. Мирчев ме попита и относно отводите от листата. Отговорих му, че при мен това е личен акт. Аз за пореден път си подавам отвод и никога не съм искал да бъда депутат.

Стори ли Ви се надежден водач в листата господин Мирчев? Смятате ли, че ще спечелите изборите с него?

-Смятам, че би могло, но ако се започне веднага работа. Част от тази увереност и разпознаваемост на водача на листата ни трябва да се постигне и чрез вас, медиите. Дадох съвети как да се свържем с хората. Стана въпрос и за предстоящи обиколки сред нашите симпатизанти в региона, но това ще се обсъжда по-подробно на областния съвет в понеделник.

Правите масово отводи от листата на БСП. Защо? С кой ще попълните листата, като знаковите фигури масово дават отводи?

-Лично за мен, аз винаги съм си правил отвод за депутат.  Не смятам, че това мие най-доброто качество  – да бъда депутат. А от друга страна и не чувствам доверие към себе си, след като научавам от медиите кой ще е водач за Перник – районът, който представлявам . Това говори много.

Ами другите ви колеги?

-Националното ръководство ни взима избираемите места, такова чудо не е било никога. Второто място не ни е взимано никога досега. Вероятно колегите ми от Перник са обидени, чувствам недоверие в нас, но съм заявил, че каквото зависи от мен за представянето ни на изборите с един добър резултат, аз ще го направя –  независимо от горчилката.

Разбрахме, че Корнелия Нинова е уполномощила друг човек да представлява БСП в Перник – това е Делка Георгиева. Тя има правомощията на координатор . Как ще коментирате това?

Да, тя е платения координатор в Перник. Не искам да коментирам по темата. Ще говорим след изборите. /ZaPernik.com

Коментари

коментара