Стомана дари безвъзмездно на Община Перник сервитутно право върху земята, през която преминава новия водопровод на Перник

“Стомана Индъстри“ АД дари безвъзмездно на Община Перник сервитутно право върху земята, през която преминава новият градски питеен водопровод. Обектът е изключително важен за жителите на град Перник.

Община Перник получи нотариален акт за безсрочно ограничено вещно сервитутно право върху земята, през която преминава новото трасе на Главен клон 2 на магистрален питеен водопровод за града. В понеделник „Стомана индъстри“ АД прехвърли безвъзмездно на общината сервитута върху земята.

Пред нотариус кметът на община Перник Станислав Владимиров и упълномощеният представител на „Стомана индъстри“ АД Константин Стаменов изповядаха безвъзмездното прехвърляне.

Така общината получава от компанията право за преминаване на хора, машини и техника  за текущо поддържане и експлоатация на водопроводната мрежа в този имот.

Разрешение за това бе дадено от Общински съвет – Перник на заседание на 02.07.2020 г. с решение №188.

Припомняме, че в началото на водната криза в община Перник бе решено компрометираното трасе на Главен клон 2 на градския водопровод да бъде подменено, за да се минимализират загубите по него. Водопроводът бе изграден от „Монтажи“ ЕАД с чугунени тръби с диаметър ф800.

Община Перник благодари на „Стомана Индъстри“ АД за дарението и съдействието при изграждането на новото трасе на магистрален питеен водопровод Главен клон 2. Обектът е от голямо значение за жителите на град Перник.

Be the first to comment

Leave a Reply