ИЗНЕВЕРИ: Анонимно признание: Защо мъжете кръшкат?

Защо изневеряваме? Защото изневярата изостря паметта. Всичко избледнява на заден план, когато гледам гол женски гръб на непозната жена, леко да се огъва върху чаршафите в лъчите на вечерното слънце в хотелска стая в провинцията. Това е най-хубавото нещо, който мога да направя. Тук съм сам, противно на всички кодекси и правила, на които се преструвам, че се подчинявам. Противно на здравия разум, заден план и мъдростта на годините, в този момент не съжалявам за нищо. Искам да съм тук. Поисках го, направих го и усещам как кръвта тече през вените ми. Жив съм. Аз съм себе си.

Смята се, че мъжете са неверни, защото имат възможност. Вярно е, лесно е да се каже. Не нямаме почти никакви доказателства за това.

За изневяра не се изисква много – да се измиете тук-там, да привлечете съчувствието на жената, с която спите, да изберете правилното място за срещи и да следите времето.

Изневярата е потребност на мъжа, защото сексът не трябва да бъде предварително планиран

Но мъжете изневеряват не защото могат, а защото трябва, те имат нужда от това. Това е потребност на мъжа. Тя ни кара да се променяме отново и отново. Защото сексът не трябва да бъде предварително планиран. Това не е история на двама души, предначертани да се срещнат в тъмна нощ, това е въпрос на шанс.

Вероятно знаете, че любовта през целия живот е лъжа, а моногамната любов е двойна лъжа. Това не означава, че не сте в състояние да обичате. Това не означава, че не искате това, което любовта или дори бракът може да ви предложи. Парадокс. Живеете според убежденията си и не се заблуждавате. Но трябва да се приспособите към общата лъжа.

Лоялността е тест, който ви принуждава да игнорирате възможностите си, заглушава чувството за победа

Вкъщи се грижите за семейните си задължения. Това е като тест, а мъжете се нуждаят от тестове. Верността е тест, който сблъсква човека със собствените му инстинкти, принуждава го да пренебрегне възможностите си, заглушава чувството за победа.

Сключването на брак отнема нормалния човек от всичко, което някога е знаел за себе си.

Аз също обичам жена си. Домашният ми живот е чист. По-добре съм фокусиран върху нея,  въпреки, че изневерявам, отколкото тези, които не го правят. По-добре се вписвам в това, което ме заобикаля – семейството ми, съпругата ми, работата ми. В известен смисъл това е така, защото не се страхувам да се променям.

Изневяра е, когато тялото отстоява своето превъзходство над душата, триумфът на генетичната нужда, победата на желаното над задължителното

Научавате много, когато изневеряваме, и освен това се забавляваме много. Случва се да се разтоварим повече с жената, с която сме прекарали 45 минути, отколкото с тази, с която сме живели 45 години. Не е нужно да се променяте, вие сте свободни да избирате. Това е вълнуващо. Защото повече от всичко изневярата е, когато тялото отстоява своето превъзходство над душата, триумфът на генетичната нужда, победата на желаното над задължителното.

Това не означава, че изневярата е добра или че аз защитавам изневярата. Не ме интересува как живеете. Просто обяснявам защо мъжете изневеряват. Това е математиката на тяхната репродуктивна система, страничен ефект от  живот под стрес, изтощителна работа, голямо претоварване. Това е следствие от инстинктивен отказ да жертваме собствените си нужди в името на дефектен и остарял брачен съюз.

анонимно мъжко признание

Коментари

коментара