ВАЖНО! Удължават противоепидемичните мерки на територията на Община Перник

З А П О В Е Д
№1 5 7 4
гр. Перник 06.11. 2020 г.

На основание чл. 44 ал. 2 от ЗМСМА, във връзка със Заповед № РД-01-609 от 21.10.2020 г. на Министъра на здравеопазването за въвеждане на противоепидемични мерки на територията на Република България и протокол от проведено заседание на Общински оперативен щаб на 06.11.2020 г.

НАРЕЖДАМ :

1. Да се осигури физическа дистанция на пазари, тържища и други сходни места чрез въвеждане на дистанция 1,5 м. между сергии, маси, подвижни павилиони, щандове и др. на територията на община Перник.

2. Задължително носене на защитни предпазни средства от лицата на пазари, тържища и други сходни места на територията на община Перник.

3. Да бъде създадена организация в обществения транспорт на територията на община Перник за осигуряване спазването на противоепидемичните мерки чрез осигуряване на дезинфектанти в ППС и недопускане на лица без защитни маски за лице.

4. Да се преустанови дейността на дискотеки, нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито и открито на територията на община Перник.

5. На територията на община Перник да се преустанови провеждането на организирани масови мероприятия на открито и закрито.

6. Да се намали работното време на ресторанти и кафенета до 22.00 ч. Заповедта да се сведе до знанието на всички заинтересовани лица чрез обявяването и на интернет страницата на община Перник.

Заповедта влиза в сила от 07.11.2020 г. за срок от 14 дни.

Контрол по изпълнението на заповедта възлагам на Мартин Жлабинков – секретар на община Перник.

Коментари

коментара