Малките „лъвчета“ от Перник с медали от турнир в чест на Деня на народните будители

Децата от таекуондо клуб „Леон“  се върнаха с бронзови медали в Перник от турнир, посвете на Деня на народните будители. 

Над 250 състезатели от четири държави спориха за отличията в турнира по таекуондо за купа „София“ В последният ден на октомври в многофункционалната зала на Национална спортна академия “Васил Левски” се проведе седмото издание на турнира по таекуондо “Купа София”, съобщиха за zapernik.com от клуба.

Тази година заради пандемията от Covid-19 в състезанието има по-малък брой участници от 4 държави – България, Молдова, Северна Македония и Франция.

Нашия град бе представен от Таекуондо клуб „Леон“ с 3 ма участници при децата до 11 годишна възраст.

Калоян Иванов спечели бронзов медал при момчетата до 11г. Той водеше през цялото време на срещата, но допусна тактически грешки и съперника му обърна резултата в негова полза.

Данчо Рангелов надигра в четвърфинала опитен състезател, а на полуфинала отстъпи по точки и спечели бронз в кат. 33 кг.

В същата категория игра и неговия съотборник Калоян Ставрев, който бе дебютант в състезанието. Единствено притеснението попречи на Калоян Ставрев да излезне победител от битката.

В сутрешната сесия се проведоха битките в по-малките възрасти, а след обед бяха тези за по-напредналите. Надпреварата се организира от Таекуондо клуб “Рамус” съвместно с Българската федерация по таекуондо в чест на Деня на народните будители (1 ноември).

Турнирът тази година бе без публика, заради въведените от Министерството на здравеопазването противоепидемични мерки.