ЗА ПРИМЕР: Младежи от Перник станаха доброволци в Белодробната болница

Битката в борбата с COVID-19 е тежка, особено когато има недостиг на персонал в най-критичното звено – болниците. Ясно е, че за да попаднеш там положението ти е животоспасяващо, а медицинския персонал е натоварен физически и психически, част от него се разболява и не може да продължи работата си. За това са нужни доброволци. 

За да дадат добър пример, млади хора от Перник влязоха на помощ на Белодробната болница в Перник. От миналата събота младежите са си изготвили график и ходят два пъти на ден в болницата, помагат като санитари – с чистене, подреждане и дезинфекция.

Младите хора не желаят да афишират имената си, а единствено с примера си да подтикнат и други хора да станат доброволци и да помогнат в тежкита ситуация на града и на нуждаещите се от лечение перничани.

Доброволците са от младежката структура на ГЕРБ в Перник. Момичетата и момчетата се отзоваха на призива на лекарите и помагат в здравното заведение, където са настанени заразени с COVID-19. Те са разделени на екипи и организирани на смени.

„Нека се подкрепяме взаимно, като спазваме препоръките за лична хигиена, ограничим събиранията и контактите на закрито и стриктно носим маските си, за да може да се справим в битката с коронавируса“, апелираха младите хора към връстниците си и ги призоваха, ако имат възможност, да се включат като доброволци.