Областният управител Емил Костадинов се разходи до Земен, обсъдиха с кмета Сотиров важни проекти за общината

Областният управител инж. Емил Костадинов се срещна с кмета на Земен  Димитър Сотиров и се запозна с проектите, които Общината реализира.

В рамките на разговора стана ясно, че ще бъдат изградени три обекта –два пътя и един мост на стойност 1 590 000 лв.

Средствата са отпуснати от Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане.

В началото на месец септември Община Земен е направила ремонт на местното училище СУ „Св. Св. Кирил и Методий“  по предписание на  Регионалната здравна инспекция на стойност 28 000 лв.

За жителите на общината е изградено и специално мини футболно игрище.

Обектът се намира на терена на старото училище и е по проект на Държавен фонд земеделие на стойност 98 000 лв.

Радвам се, че продължавате да надграждате и да развивате започнатото през годините, за да могат жителите на Земен да имат по-благоприятна среда за живеене“, сподели областният управител и приветства кмета за успешното реализираните проекти.

Сотиров сподели, че продължава да работи и по трансграничните програми, които са важни за целия регион, който е богат на културни и исторически ценности.

Сред тях е и ремонта на читалищата „Светлина“ и „Надежда“ в селата Еловдол и Дивля, където Община Земен е партньор по проект с община Бойник, Република Сърбия.

През месец октомври предстои почистването на коритото на Врабчанска река, от село Мурено до разклона на реката, каза кмета Димитър Сотиров.

По негови думи, сформираната Местна инициативна група /МИГ/ сериозно работи за намирането и печеленето на различни проекти, по които е допустима.

Съвместно с нея Община Земен кандидатства за ремонт на две административни сгради и на църквата в село Еловдол. Продължават ремонтите на улици и пътища със средства от капиталовите разходи.