Пернишките села се напълниха с изнудвачи гастърбайтери, лъжат предимно възрастни хора

Пернишките села се напълниха с изнудвачи гастърбайтери, обикновено от ромски произход, предупреждават потърпевши. Обикновено хващат възрастни и самотно живеещи хора и ги омотават да им свършат някоя работа. Договарят се първоначално на една цена, а след като започват ремонтните дейности изведнъж цената скача. Скача и числеността на бригадата. Пред  свършен факт и развалена фасада хората склоняват да дадат повече, а измамниците си тръгват доволни и с пълни джобове. 

Преди дни подобна случка се е случила и в пернишикото село Ярджиловци.  Хора с бяла кола със смолянска регистрация обикаляли селото. Мъжете се спрели в Кръстина махала пред къщата на възрастна жена и са искали да свършат каквато и да е работа срещу храна. Договорили се с яржиловчанката да й сменят паянтов покрив за 180лв., а след това са й поискали същата сума, но за квадратен метър.

„Днес в Кръстина махала с тази кола дойдоха мургави изнудвачи. Първоначално искаха да свършат каквото и да било срещу храна, а после вместо първоначалните 180 лв.за смяна на един паянтов покрив поискаха по 180 лв. на квадратен метър. Пазете се!“,

предупреждава Христо Христов.

„В началото искали само колкото да ядат, и бабата нали е добричка… После дошли още „майстори“ махнали стария паянтов покрив, донесли нови улуци и скочили от 180 лв. на 2 хиляди и кусур! Аз ги изгоних, но го пиша тук хората да внимават“,
допълва още Христо.
По подобен случай преди време е бил измамен и възрастен човек, казва Анелия от селото. Дошли двама с кола, предложили му да сменят улуците на къщата, той се съгласил. След като вече старите улуци били разглобени, пристигнала цяла бригада „братя“ и увеличили тарифата.