Вторите проби за covid-19 на двете учителки от градина „Родолюбче“ в Перник са отрицателни

„Благодарение на медиите успях да получа официален документ с печат и подпис за положителната ми проба. Разиграване по телефона имаше, от РЗИ казват обадете се на НРЛ,от там обратното. Днес разбрах,че втората проба от РЗИ е отрицателна, както и на колежката ми“.

Това пише до zapernik.com детската учителка от градина „Родолюбче“ Деница Велинова, която обявиха с положителен резултат за covid-19.

„Очакваме обаждане дали пада карантината на нас и децата. Стреса беше огромен,нервите също, много въпросителни излязоха в главата ми, какво съвпадение, каква гавра с нашата професия. Част от писмото на РЗИ към НРЛ гласеше ,,медиите в Перник гърмят,,. Затова благодаря на всички споделили статията, защото без гласност нямаше да постигнем нищо“,

пише още госпожа Велинова.

Припомняме, че преди дни две учителки и 11 деца бяха поставени под карантина заради положителни проби на двете госпожи, а цялата детска градина „Родолюбче“ бе щателно дезинфекцирана. Една от учителките, която е имала и контакт с децата се усъмни, че е болна от коронавирус и пожела повторен тест, както и PSR. Вторите проби се оказаха отрицателни. Повече подробности можете да прочетете ТУК

Днес РЗИ Перник излезе с информация, че втора учителка от детска градина в Перник е дала положителна проба за коронавирус. Този път градината е „Калина Малина“. И тя, както и двете й колежки от градина „Родолюбче“ са без каквито и да било симптоми за covid-19.