Честит празник, учители! Все така с любов и внимание продължете мисията си да се грижите и образовате нашите деца!

Уважаеми учители, дейци на просветата, науката и културата,

Уважаеми перничани,

24-ти май е денят, в който българският народ под звуците на „Върви, народе възродени” се прекланя пред славата на българското слово и отдава почит и преклонение пред своите първоучители.
Днешният празник е символ на достойнство и духовност, на стремежа към усъвършенстване и достигане на нови върхове.

Денят на българската писменост и култура носи духът на една държава, чийто народ е преминал през много изпитания, но уповавайки се на своята вяра, традиции и собствен език е устоял на всичко.

Днес отправяме благодарност и изразяваме признателност към съвременните последователи на делото на Светите братя Кирил и Методий – нашите учители, просветни и културни дейци. В тези трудни за всички ни дни Вие за пореден път доказахте, че да си учител е не просто професия, а призвание. В условията на дистанционно обучение Вие проявихте възрожденски дух, иновативни умения и безкрайна професионална отговорност, за да не затвори врати българското училище. Поклон за вашия стоицизъм, морал и себераздаване!

Пожелавам Ви все така с любов и внимание да продължите мисията си да се грижите и образовате нашите деца- бъдещето на България!

Честит празник на духовността, писмеността, просветата и културата!

Станислав Владимиров
Кмет на Община Перник