Започна ремонта по надлез „Иван Вазов“, движението е спряно – СНИМКИ

Днес бе даден старт на ремонта и реконструкцията на надлез „Иван Вазов“. Фирмата изпълнител започна да премахва мантинелите, за да се освободи пространство за техниката.

През идните месеци ще бъде извършен цялостен ремонт на компрометираната носеща конструкция на моста. Тя ще бъде повдигната чрез хидравлични крикове, за да се подменят мостовите лагери. Цялата конструкция на съоръжението ще бъде обработена със специална емулсия, която да я заздрави и да удължи живота й.

Преди полагането на новата асфалтова настилка ще бъде поставена и хидроизолация. Ще бъдат подменени осветлението, оградите на моста, мантинелите, хоризонталната и вертикална маркировка.

За да бъде мостът удобен и за пешеходците ще бъде изцяло обновена тротоарната настилка.

Ремонтните дейности няма да засегнат автомобилния, и железопътен трафик, както и движението на пешеходци под съоръжението.

Ще бъдат монтирани временни предпазни джобове, които ще гарантират безопасното преминаване. След приключването на работата съоръжението, което е една от най-натоварените отсечки в централната градска част ще бъде изцяло обновено и ще придобие нов облик.