Гръден имплант – може ли да се спука и какви усложнения могат да възникнат

Много жени, особено след бременност и кърмене, са недоволни от състоянието на гърдите си, които най-често остават дъбени с увиснала кожа, затова смятат да направят операция за възстановяване на младежкия им вид и твърдост или просто операция за увеличаване на гърдите. Ако вече искате да си позволите естетична хирургия, тогава не трябва да застрашавате здравето си!

Ако обмисляте подобна операция, първо трябва да си зададете три въпроса:

1. Дали тази операция ще промени живота ми към по-добро?

2. Достатъчно ли съм информирана за цялото начинание?

3. Избрах ли правилния лекар и безопасно здравно заведение?

Не забравяйте, че всяка операция носи определен риск, както и самата анестезия и вашето здраве винаги трябва да е на първо място. Правилната форма на имплантите със сигурност е важна, което ще ви зарадва с естетическия ефект, но и ще се адаптира към формата на гърдите и гърдите.

Никой имплант не е най-добрият! Разбира се, трябва да имате предвид, че всичко това са изкуствени материали, които имат своите потенциални недостатъци. Но във всеки случай трябва да изберете по степен – най-малката капсулна контракция, кантиране на импланта, видимост на сгъване, продължителност на живота и много други свойства.

Има опасност от напукване на импланта! Това не е мит. Този опасен проблем може да възникне при много импланти с лошо качество. Ето защо е много важно да се прави преглед на ултразвук всяка година и ако се наблюдават някакви повреди, имплантите трябва да бъдат подменени. Алтернативен метод за диагностика е магнитен резонанс.

Опасностите от операцията за увеличаване на гърдите са добре известни, но могат да се предприемат някои стъпки, за да се сведат до минимум. С добър подробен предоперативен преглед на качеството на кожата и мускулите могат да се установят деформации на гръдния кош и да се направи добър план за операция. Това ще избегне асиметрията и потенциалното недоволство от новия облик. Също така е изключително важно да изберете правилния имплант за пациента. Прецизната и внимателна операция намалява вероятността от хематом и серома.

Не всичко завършва с излизане от операционната зала. Внимателното посвещение на пациента на следоперативните указания на лекаря намалява възможността от контракции, нежелани протези, изтъняване на мускулите или кожата и неравномерен външен вид.

Всички рискове и възможни усложнения се намаляват, ако лекарят и пациентът са ангажирани с тази операция. Заедно те изпълняват предварително уговорените си задължения и животът се променя към по-добро. Степента на удовлетвореност се отразява във всички сегменти от личния живот. 

Имайте предвид, че този тип операция не е необходима, за да имате щастлив и дълъг живот, но ако смятате, че увеличаването на гърдите ще подобри живота ви и ще повиши самочувствието ви, не забравяйте преди да вземете окончателно решение да направите добро и качествено изследване. Винаги имайте предвид следното – вашата безопасност е от първостепенно значение!

Коментари

коментара