Кошмарен старт за телевизията на Слави

Чалга телевизията тръгна. Репетираха три дни и нощи, като по време на репетициите ни обещаха да не пускат турски сериали и новините им  да НЕ  бъдат като новините на „несвободните” медии.   Но какви ще бъдат така и не разбрахме, защото новини нямаше.  Имаше набързо сготвен тюрлю гювеч, при това по грешна рецепта, какъвто българският телевизионен зрител досега не е виждал.
Какво  още видяхме при официалния старт на канала:
Студио, разделено на сетове, с тежки червени плюшени завеси на заден план,  прикриващи други помещения на телевизията. (Вероятно и перачницата е зад завесите).  Подът бе покрит с плочки за баня.
Дори в най-смелите си фантазии не съм очаквал подобен дизайн. Тв „Тянков” ми се видя CNN в сравнение със Славчовата телевизия. Но все пак с наличното обзавеждане нанесе мощен удар на самодейния театрален състав от читалището в село Горно Нанадолнище. Там такива завеси и плочки няма. А с главните действащи лица направо закопа останалите  телевизии, с които ще се конкурира на рекламния пазар.
Първи гост – Мая Манолова. Щяла да касира изборите, защото нещо не било както трябва.
Водещ: Къдравия Тошко с изцъклен поглед на политически кастрат и никакви рефлекси на журналист.
Място на интервюто: нещо като коридор, баня, склад.  И тук плюшени завеси, скромна селска маса и два стола.
Лоша поличба е това, мен ако питате. Лоша поличба за самата телевизия. Да поканиш за пръв събеседник провалил се от самонадеяност политик, навява на изводи как ще свърши и любителската ТВ авантюра на Слави.
 Втори гост – агентът на ДС Валери Найденов.  И той като Мая бе ошашавен от мизансцена, в който бе инсталиран, та не си даваше много зор да го запомним с това участие. Не слушах толкова какво говори, а се напрягах да видя през завесите перачницата.
Третият  гост  направо ми разби всички илюзии, че  от тази ТВ ще струи професионализъм и обективност на талази. Предварителните ми надежди бяха,  че ще бъде реален конкурент на  другите телевизии, а се оказа, че ще се конкурира  със сайтовете за фалшиви новини.   Социологът-олигарх  Кънчо Стойчев направо засенчи сайта на Арман Бабикян по измишльотини.
От всичко, което наръси, се разбра единствено, че отдавна е отказал гласуването и няма никаква представа колко народ щъка в изборната стая, та му си провидя и маркиране с молив по бюлетините. Ама много тънко направен Х от член на комисията в определено квадратче . И всичко това ще го направи единият член на комисията, щото вторият ще ходи постоянно в тоалетната. Смех, баце, смех!
Момичето на времето – Ванката. Вероятно защото балерините са отказали да говорят глупости в ефир.
Следват опити за хумор и забава!
Монолог на Краси Радков на бял фон с някаква снимка на камила, ръси набързо скалъпени безсолни и безидейни смешки. До него картонен Слави Трифонов за масовка. И гласът му зад кадър за полифоничност на монолога.
Докато той дуднеше нещо, продължавах да се питам дали перачницата вече работи.
Моноспектакъл  на Иво Сиромахов. Не разбрах къде трябва да се смея и се разплаках!
После пак Краси Радков пред плюшените завеси. Диалог с Криско. Криско с народна носия и гъдулка. Седи. Диалогизира с Радков.
Тук вече се разсмях, като видях колко не на място се чувства рапъра в новата си роля.
След този скеч нервите ми не издържаха и превключих на канал с турски сериал. Той ми се видя класика в сравнение с вечеринката на Слави.
Виждал съм имитация на сирене, майонеза, колбаси с месо, но досега не бях виждал имитация на телевизия. Слави  ще се запише като пионер и в тази област.  Ще утвърди канала си като безспорен лидер в производството на  тъпи смешки, фалшиви новини и плоски манипулации, насочени към невежата публика.  И всичко това представено с подръчни хора и средства.
 Но карай да върви – ще преживеем и това извращение!  Слави има нужда от още мангизи, които да складира в офшорки. Нека бъдем милостиви и да го гледаме поне  10 минути на вечер. Ще бъде добро средство за изтрезняване!
Впрочем, 5 минути са напълно достатъчни. Ако превишите времето, има опасност да се пропиете от потрес, мъка и печал!
Коментар на Росен Янакиев