30-годишната Юлия обслужвала по 14-мъже на вечер

Голяма част от печалбата на проститутките в Германия се прибира от босовете на престъпни банди. При румънката Юлия това не е било така. Тя не е имала сводник. Въпреки това не успявала да печели добре. Затова се отказала.

30-годишната Юлия разказва, че понякога е обслужвала по 14 клиенти на вечер. Споделя, че издържала до около три през нощта. Други нейни колежки се опиянявали с алкохол и наркотици, за да могат да издържат цяла нощ. „Дойче веле“ няма как да провери истинността на историята, разказана от младата жена, но тя се припокрива с описанията на социални работници и полицаи, запознати добре със ситуацията в публичните домове и на улицата, пише „Дойче веле“.

30-годишната жена, която е родена и израснала в Румъния, е проституирала в продължение на десет години. На улицата, в частни жилища, в публични домове и барове. В Швейцария, Франция, Гърция и Германия. До 10 март. Тя помни отлично тази дата. „Клиент ми плати 100 евро за един час и след това всичко приключи“, споделя тя. От този момент нататък Юлия престава да печели парите си като проститутка.

Младата румънка е плащала по 130 евро на ден за стая в един публичен дом в Германия, в която е извършвала услугите си. Всъщност, това е бил и нейният дом. Днес тя е загърбила проституцията, дългите нощи и късите дни, както и вечната усмивка и преиграното добро настроение.

Юлия ни показва стари снимки от смартфона си. На тях се вижда млада жена на високи токчета, по бельо. Устните ѝ са силно начервени, косата – изрусена. Казва, че не знае защо е запазила тези снимки. „Тогава бях още млада“, казва Юлия с почти извинителен тон. Решила да проституира, защото искала да осигури по-добър живот на децата си. Родила първия си син на 14 години и напуснала училище.

Жената от снимките почти няма прилика с жената, която срещаме в консултантското бюро за проститутки в Щутгарт в края на май. Юлия почти не е гримирана. Спокойно и обмислено тя разказва за живота си през последните десет години. Казва, че решила да загърби тази професия, защото разбрала, че изобщо не можела да спести пари, независимо че продавала тялото си всяка нощ. Казва, че от няколко месеца редовно получава пристъпи на паника. Взема успокоителни, за да може да заспи.