Непълнолетен преби свой връстник, уринира върху него и му открадна телефона с думите: Ще ти направя гроб, бе момче

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу непълнолетен извършител на хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм, както и за осъществен от същото лице грабеж. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България.

Непълнолетният Д.А. пресрещнал друго непълнолетно момче – Д.Й., дръпнал го за раницата и със сила го съборил на земята. След това го ударил няколко пъти с пръчка и се изпикал върху него в присъствието на други трима младежи.
Според съда действията на непълнолетния насилник се отличават с изключителен цинизъм и въпреки, че е непълнолетен, той е могъл да разбира свойството и значението на извършеното деяние и да ръководи постъпките си.

Случката се е разиграла на  24.03.2017 г. около 15:45 часа в гр. София, до железопътната линия водеща към гр. Перник, в близост до пешеходния прелез на ул. „Монтевидео“.

Описаното деяние представлява извършено престъпление по чл. 325, ал. 2, пр. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 4 НК.

Освен това Д.А. е обвинен и по друго предстъпление – за извършен от него грабеж (по чл. 198, ал. 1, пр. 1 и 2, вр. чл. 63, ал. 1, т. 3 НК).

След като малолетния хулиган се изгаврил с Д.Й. той откраднал и телефона му марка „Самсунг“, модел „Галакси Ноут 4“ („Samsung Galaxy Note 4”), като употребил за това сила и заплашване – казал му „Ще ти направя гроб, бе момче“, след което издърпал мобилния телефон от ръката на момчето.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.