Само три вертолета ще има на военния парад този Гергьовден. За да се компенсира липсата на бойни машини, танкове, БТР-и и други армейски машини, генералите са решили на жълтите павета да набиват крак 800 рейнджъри

Само три вертолета ще има на военния парад този Гергьовден. Ми-17 ще вее знамето, а два кугъра ще го ескортират. Те ще прелетят на 100 метра над  земята, за да могат хората да ги видят.

За да се компенсира липсата на бойни машини, танкове, БТР-и и други армейски машини, генералите са решили на жълтите павета да набиват крак 800 рейнджъри. Военният парад ще струва на МО около 100 000 лв.

„Причината да няма техника тази година е липсата на достатъчно пари. Сметките показват, че ако се включат и машини, сумата ще набъбне до 2-3 млн. лв., а в сегашната обстановка няма откъде да се извадят толкова”, коментираха от армейското ведомство.

От МО разказаха още, че бойците, които ще участват в парада, ще пристигнат в София три дни по-рано. Те ще бъдат настанени да спят в Горна баня.

„На практика няма да се плаща за нощувки, а ще вземат само командировъчни”, допълниха от армейското ведомство. Така излиза, че МО ще брои около 65 бона за командировки, а останалите около 35 000 лв. ще отидат за хеликоптерите и някои детайли по подготовката за 6 май.

Be the first to comment

Leave a Reply