Ангел Джамбазки категорично: Не на заселването на мигранти в България!

Ангел Джамбазки категорично: Не на заселването на мигранти в България!

Нелегалните мигранти са заплаха за сигурността и здравето на гражданите в европейските държави. Това заяви пред Би Ти Ви евродепутатът Ангел Джамбазки. 

„Целта на тези хора не е да садят домати в Самоков, а да стигнат Германия и ЕС. Да търсят сметка от тези, които са ги излъгали. Не възрастните хора в българските села са ги лъгали, нали. Българското правителство трябва да настоява за нова европейска политика спрямо мигрантите. Една част от много непочтения план на канцлера Меркел беше мигрантите да бъдат филтрирани. В Германия да остават образованите, можещите, работещите мигранти, а ние тук да сме утайника за останалите“, коментира Джамбазки.

„Ние не сме виновни за това. Според мен ние сме потърпевши тежко сбърканата политика на канцлера Меркел. Това е лицемерна, погрешна и сбъркана политика. Ние сме длъжни преди всичко да спазваме нашия национален интерес. Нека премиерът като участва в европейски форуми да изразява ясно, гласно, видимо българската политика. И нашата позиция трябва да бъде – не, в никакъв случай връщане на нелегални мигранти, не, в никакъв случай заселване на нелегални мигранти в България“, заяви Ангел Джамбазки. 

 

Източник: Pik

Коментари

коментара