Как да успокоим кожата след лазерна епилация

Има няколко неща, които можете да направите, за да успокоите кожата след лазерна епилация. Като за начало трябва да избягвате горещи душове, силни химикали и слънце. Прилагането на локален обезболяващ крем може да помогне. Също така избягвайте силното излагане на слънце поне 24 часа след лечението.

Хидратиращи и успокояващи кремове

Грижата за кожата е от изключително значение за нейното здраве и красота. Тъй като лазерната епилация може да изсуши третираната зона, е важно да използвате хидратиращи кремове и лосиони. Изберете такива, които не съдържат алкохол и други агресивни съставки. Вместо това, заложете на лосиони с алое вера, лайка, розова вода, невен или други растителни съставки, които имат успокояващи свойства. По този начин, кожата ще е непрекъснато хидратирана и ще се възстанови бързо.

Избягване на горещ душ

Вземането на горещ душ след лазерна епилация може да доведе до дразнене на кожата и мехури. Важно е да избягвате горещ душ за 24 до 48 часа след лечението. Също така трябва да избягвате използването на горещи вани и сауни. Сауните и горещите вани са особено опасни, тъй като могат да причинят допълнително увреждане на кожата. Също така е важно да ограничите излагането на слънце за 24 часа след лазерна епилация.

След лазерна епилация кожата ви е изключително чувствителна и трябва да избягвате използването на горещ душ или вана през първите 48 часа. Също така трябва да избягвате използването на парфюмирани лосиони или други агресивни сапуни и лосиони. Ексфолирането с гъба за бяна или ексфолиращи ръкавици също не се препоръчва през първите 24 часа след лазерна епилация.

Горещите душове също причиняват запушени пори и дразнене. Избягвайте горещ душ и ексфолиране няколко дни след лазерна епилация, за да предотвратите по-нататъшно дразнене на кожата и дискомфорт. Ексфолирането може да доведе до обезцветяване на кожата и запушени пори. През този период също се препоръчва да избягвате агресивни химикали и сауни. Може също да доведе до инфекция, ако използвате агресивни химически продукти.

Избягване на силни химикали

Няколко дни след сесията за лазерна епилация е изключително важно да избягвате всякакви агресивни химикали или продукти, които биха могли да раздразнят третираната зона. Горещите вани и ексфолирането са особено вредни, тъй като те могат да причинят запушени пори и да раздразнят кожата. Също така е важно да избягвате използването на горещи вани, сауни или други химически продукти, които съдържат хлор.

Следването на инструкциите на Вашия лекар е много важно след лазерна епилация, тъй като помага да се сведе до минимум рискът от увреждане на кожата ви. Избягването на определени продукти също може да помогне за насърчаване на заздравяването на кожата ви и предотвратяване на странични ефекти. Въпреки че е препоръчително да избягвате използването на агресивни химикали веднага след процедура за лазерна епилация, няма нужда да стоите извън душа или да се бръснете цяла седмица след това.

След лазерна епилация е вероятно кожата ви да се почувства леко разранена. Въпреки това, тези нежелани реакции обикновено са леки и трябва да изчезнат сами в рамките на няколко дни. Ако почувствате зачервяване или подуване, приложете студен компрес или използвайте противовъзпалително лекарство, за да облекчите дискомфорта. Също така е важно да избягвате прекомерното чоплене или драскане, тъй като тези действия могат допълнително да раздразнят кожата ви.

Избягване на излагане на слънце

След процедура за лазерна епилация ще искате да избягвате слънцето поне две седмици. Това е така, защото кожата ще бъде по-чувствителна към светлината, което ще я направи по-податлива на изгаряния и хиперпигментация. Трябва също така да носите защитно облекло и да използвате слънцезащитни продукти, за да защитите кожата си.

Най-добрият начин да се предпазите от слънцето след процедура за лазерна епилация е като използвате широкоспектърен слънцезащитен крем. Също така трябва да избягвате вземането на горещи вани или прилагането на дезодорант. Ако е възможно, носете минерален грим 48 часа след процедурата. И разбира се, ако пътувате, не забравяйте да използвате слънцезащитен крем, дори ако сте на закрито.

Нанесете обилно слънцезащитен крем, около 30 минути преди да излезете на слънце. Това ще помогне да се избегнат кожни промени, които могат да повлияят на хода на вашето лечение с лазерна епилация.

Източник: https://satorilaser.bg

Коментари

коментара