Татяна Дончева отсече: Орешарски не е кандидат на протестния вот на Бойко Борисов

Татяна Дончева отсече: Орешарски не е кандидат на протестния вот на Бойко Борисов

Пламен Орешарски не е кандидата за президент на протестния вот на Бойко Борисов. Той е кандидата на известен политически кръг с влияние върху икономическия живот. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на Движение 21 Татяна Дончева, която също ще се състезава в кандидат-президентската надпревара.

„Резонно е да поставите и въпроса защо ДПС не излязоха със свой кандидат-президент. Освен това смятам, че личната реабилитация е част от мотивацията на Пламен, но той в същото време не може да откаже и на тези, които го „тикат напред“, коментира Дончева.

На въпрос как е избрала Минчо Спасов за свой вицепрезидент, тя отговори: „Ние имаме и общи възгледи, и общо минало. То е свързано с Комисията по вътрешна сигурност, с отстраняването на някои министри. За мен Минчо Спасов е съмишленик. Мнахме през трудни, рискови периоди… Нашата двойка наистина не прилича на другите, защото това не е въпрос на пазарлъци, ние сме съмишленици, бойни другари, проверени в тежки битки. Освен това в НДСВ аз имам много приятели и колеги, вчиято професионална експертиза няма как да се съмнявам“.

Източник: Pik

Коментари

коментара