3-те грешки, които ще съсипят вашия онлайн бизнес

Днес с подходящи инструменти почти всеки може да се превърне в успешен онлайн търговец. Въпреки това, ако не сте последователни и нямате изградена стратегия за начина, по който изграждате и управлявате своя онлайн магазин, е много вероятно да направите някои значителни грешки. А те могат сериозно да навредят на вашия бизнес. 

Не се притеснявайте обаче: имаме добри новини! Научавайки се да избягвате тези грешки, можете да спечелите повече клиенти, да си осигурите повече продажби, да стимулирате растежа на бизнеса си и да популяризирате своя бранд. 

  1. Очаквате да си направите сайт и клиентите магически да завалят 

Отделили сте много време и ресурси в изработка на сайт или създаването на онлайн магазин, а когато най-края е готов, изведнъж оставате разочаровани, че продажбите липсват. Не разбирайте това погрешно, да имате добре изработен и качествен уеб сайт е чудесно, но просто не е достатъчно.

Конкуренцията в онлайн търговията е голяма. За да привлечете потребителите и да ги убедите да станат ваши клиенти, се изискват целенасочени усилия от ваша страна. Нужно е да имате цялостна стратегия и ясни стъпки, които ще ви помогнат да развивате вашия онлайн бизнес успешно.

  1. Липсва ви качествен маркетинг 

Факт е, че една съвременна маркетинг стратегия, няма как да не включва онлайн реклама. Според статистика глобалните потребители прекарват средно 145 минути онлайн всеки ден, а тенденцията е към увеличение. 

За да може да привлечете вниманието на тези потребителите, вашият бизнес има нужда от качествена реклама. Отдавна отмина времето, в което всеки можеше да пуска реклами в социалните мрежи и да постига високи резултати. 

Днес, заради увеличената конкуренция, да рекламирате онлайн изисква да имате ясна маркетингова стратегия и да знаете как оптимално да управлявате рекламния си бюджет. Случайните ходове и липсата на последователност по всяка вероятност означават високи разходи и ниски продажби. Затова бъдете разумни и инвестирайте в наемането на специалисти, които знаят как да се погрижат за маркетинга на вашия онлайн бизнес. 

  1. Не инвестирате в SEO оптимизация

Липсата на SEO оптимизация е още една сериозна грешка, която е и една от причините посетителите на сайта ви да не бележат желания от вас ръст. Изследвания на потребителското поведение са доказали, че съвременните потребителите търсят информация и се запознават с брандовете, преди да се решат да направят покупка. За целта, те ще потърсят продуктите или услугите, от които се интересуват онлайн и ще отворят някои от първите резултати. А там се класират именно сайтовете, които имат добра SEO оптимизация. 

Минимален е шансът потребителите да отидат на втора страница, затова и цел да всички бизнеси е да се класират в челните позиции. Това трябва да бъде и вашата цел, защото добрата SEO оптимизация ще донесе видимост на вашия сайт, нови посетители и клиенти, а от там и ръст в продажбите. 

Ако случайно сте разбрали, че правите някоя от тези грешки, време е да откриете как да ги поправите, за да може вашият бизнес да се развива успешно.