Българи изместиха циганите като продавачи по плажа

Българи изместиха циганите като продавачи по плажа
Деца, които не носят наказателна отговорност, разнасят царевицата

Българи изместиха циганите като продавачи на царевица и понички по плажовете, съобщи шефът на Областната дирекция по безопасност на храните във Варна д-р Златина Димова. Става дума за деца до 18 години, които не подлежат на санкции и отнасят само мъмрене. Най-много сигнали за нерегламентирана продажба на царевица и понички има от плажа в с. Шкорпиловци, уточни д-р Димова. Тя посочи, че там, където има отговорни концесионери, каквито са в курортите Свети Константин и Елена и Златни пясъци, подобни жалби няма.

Има обаче и парадокси. През т.г. видях как млада майка с 5-6-годишно дете на ръце тича подир продавач на плажа за понички. А докато има такова търсене, ще има и предлагане, каза още д-р Димова.

В Свети Константин и Елена пък хотелски ресторант е бил затворен заради лоша хигиена и храна. Чуждестранни гости подали сигнал до Министерството на туризма и дори до посолството на страната си с оплакване от трагичните условия. След затварянето на ресторанта и налагането на глоба той вече отговаря на изискванията, увери д-р Димова.

Освен заведението в курорта, през лятото е затворен и ресторант в почивна база в Шкорпиловци. Там крайната мярка е предприета заради лошо стопанисване на материалната база. През това лято няма хранителни инциденти на територията на Област Бургас, увери шефът на Дирекцията по безопасност на храните там д-р Георги Митев. За периода в Област Добрич са направени 503 проверки, издадени са 9 акта за нарушения и 43 предписания, няма затворени обекти, отчете д-р Розалина Брайкова – шеф на Дирекцията по безопасност на храните.

  • плаж
  • проверка
  • ресторант

    Източник: Nbox.bg

    Коментари

    коментара