Лудогорец отново пише история

Лудогорец отново пише история
Орлите станаха първият български клуб, спечелил точка като гост в Шампионската лига

Лудогорец започна успешно кампанията си в Шампионската лига този сезон. Орлите завършиха 1:1 като гост на Базел и вече имат една точка в актива си. Според регламента на турнира това автоматично добавя 250 хиляди евро в касата на клуба от Разград.

След като преди два сезона шампионите влязоха в историята като първият български клуб с победа в турнира, вчера вечерта тимът записа и друго постижение. Спечелената точка в Швейцария е първата за български клуб като гост в лигата. При предишното си участие в турнира на богатите Лудогорец записа три загуби навън – 0:4 от Базел, 1:2 от Ливърпул и 0:4 от Реал Мадрид.

През 2016 г., когато Левски стана първият български клуб класирал се в груповата фаза на турнира. Сините също инкасираха три загуби – 0:5 от Барселона, 0:2 от Вердер Бремен и 0:2 от Челси.

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев пък продължава да трупа престижни постижения на визитката си при участието на клуба в турнира. Преди две години специалистът стана първият български треньор с точка и после победа в Шампионската лига. Те бяха постигнати срещу Ливърпул (2:2) и срещу Базел (1:0). И двете срещи бяха в София.

Само още един българин има успехи като треньор в лигата. Това е Станимир Стоилов, който през миналия сезон постигна четири равенства с Астана, срещу Бенфика (2:2), Атлетико Мадрид (0:0) и две срещу Галатасарай (2:2 и 1:1). Втората среща бе в Истанбул, когато Мъри стана и първия български треньор с точка като гост в мач от турнира.

  • лудогорец
  • шампионска лига

    Източник: Nbox.bg

    Коментари

    коментара