Роми продължават да живеят нелегално в блок 11 на кв. Мошино, влизат през терасите и тормозят съседите

Ромите, които бяха изселени с полиция от блок 11 в пернишкия квартал Мошино продължават да обитават старите си жилища като влизат незаконно през терасите. Това съобщиха живущи в блока, които са подложени на системен тормоз. По думите на перничанка, хората от ромски произход нямали респект нито към институции, нито към живущи, заплашвали и крадяли съседите си.

Ето какво пише Боряна във фейсбук:

„Община Перник, до кога ще търпим ромското присъствие в общинската част на 11блок в Мошино? До кога ще се эамита проблема с неэаконните,влиэащи преэ терасите обитатели? Вие наясно ли сте на какво сме подложени ние,эа эаплахите,эа кражбите и эа беэиэходицата в която сме като техни съседи?Кой трябва да реши тоэи каэус?Към кого да се обърнем?Кой трябва да упражни контрол и след като нямат настанителна эаповед какво правят там?Те нямат респект нито към Вас,нито към полицията,а эа живущите там да не говорим.Как да се справим със ситуацията? „- пише Боряна.

Припомняме, че преди две години общината предприе действия за принудително изгонване на наемателите на общинските жилища, след като нито един не се е съобразил с връчената предварително заповед за напускане.

До принудителното освобождаване на общинските жилища се стигна след като наемателите им не са подали необходимите документи в началото на 2020 г. Освен това при проверки през месец август в блока са установени десетки нарушения, след които самонастаняване без необходимите документи, системно неплащане на наеми и консумативи, унищожена общинска собственост, многократни нарушения на Наредба №1 за обществения ред и много други.

Тогава служителите на Община Перник разпространиха шокиращи снимки на разруха и хаос в обитаваните общински жилища.

Още по темата вижте ТУК

Коментари

коментара