Бърз кредит до заплата или бърз кредит на вноски?

В днешния препълнен с разнообразие и информация свят често оставаме объркани от целия избор на продукти и услуги на пазара. Рекламите ни заливат отвсякъде – по телевизията, в социалните мрежи и интернет, на улицата. Вече нямаме представа кой продукт наистина е добър и кой е направен така, че да изглежда по-качествен отколкото е.

Често обаче искаме да купим толкова много от артикулите, които се предлагат, а средствата не ни достигат. Тогава прибягваме до взимането на пари на заем, обикновено от финансова институция. Това също ни поставя пред избора кое е най-доброто решение за нас. В тази статия ще ви представим двата най-популярни продукта сред бързите кредити – бърз кредит на вноски и бърз кредит до заплата, за да разясним, кой продукт с какви параметри е, и кой ще е най-добрия избор за вас.

Бърз кредит на вноски

Може би най-популярен сред бързите заеми е така нареченият бърз кредит на вноски. С него можете да вземете средно големи суми от порядъка на 200 – 5000 лева. В зависимост от кредитиращата компания тези суми варират. Срокът за погасяване на този вид заем обикновено е от 3-36 месеца. Хубавото при този вид кредит е, че имате възможност да изберете подходящи срок и размер на вноските. Също така при затруднение можете да се свържете с кредитния си консултант и да обсъдите варианти да улесните погасяването на самия кредит, без това да повлияе на вашето ЦКР. Използва се от потребители, които искат да реализират някаква цел, например да закупят автомобил или да направят ремонт, или от такива, които имат неотложна нужда от пари.

Бърз кредит до заплата

Този заем стана популярен на пазара през последните години. Характеризира се с по-малките отпуснати суми и по-краткия срок на връщане. При него можете да изтеглите суми в диапазона 50-1000 лева, като тук също отбелязваме, че тези суми са индивидуални за всяка кредитна компания на пазара. Например има такива, които отпускат само до 350 лева. Срока за връщане на този заем е от 30-90 дни. До този вид бърз кредит най-вече прибягват клиенти, които имат спешна нужда от малка сума пари и очакват да получат приходи в близко време. Най-честите причини за вземане на бърз кредит до заплата са повреда на важен уред, неотложен медицински проблем или дори липса на средства за покриване на основни разходи като битови сметки и храна. В последните години небанковите финансови институции започнаха да предлагат като промоционална оферта за нови клиенти бърз кредит до заплата без оскъпяване, ако бъде върнат в срока посочен в договора. Така че ако прецените, че това е решението за вас, потърсете кои фирми предлагат такъв вид предложение.

Въпроси, които трябва да си зададете преди да кандидатствате за кредит

Вероятно вече сте придобили представа, кой от двата продукта се доближава повече до вашите нужди, но можете да си зададете още няколко въпроса, за да си изясните напълно ситуацията. Запитайте се:

  • От колко голяма сума имате нужда?
  • В какъв срок можете да започнете да погасявате сумата и
  • колко време ще ви е нужно да погасите изцяло заема?
  • Дали изобщо имате възможност да погасявате вноските?
  • Направили ли сте си достатъчно обстойно проучване за компаниите на пазара?

Независимо кой вид кредит изберете, винаги обмисляйте внимателно стъпките си и не правете емоционални избори.

Коментари

коментара