19-годишна перничанка се напуши с канабис и катастрофира

19-годишна е шофирала лек автомобил под въздействието на наркотични вещества.

Вчера, около 23, 30 ч. в Първо РУ е подаден сигнал за възникнало леко пътнотранспортно произшествие на ул. „Яне Сандански“ в областния град. Пристигналият полицейски екип изпробвал водачите на автомобилите с техническо средство, като е отчетен положителен резултат за канабис на единият от тях – 19-годишно момиче от гр. Перник.
Започнато е бързо производство по чл. 343 „б“, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Двама са задържани за притежаване на наркотични вещества.

Вчера, криминалисти от Второ РУ проверили 46-годишен перничанин. При извършения му личен обиск, у него намерена и иззета кутия от цигари в която е имало черно-кафяво вещество, наподобяващо „хашиш“. Мъжът е задържан за до 24 ч. с полицейска заповед и е започнато бързо производство.

Около 21, 00 ч. автопатрул на Второ РУ проверил лек автомобил „Опел“, които се намирал в района на Газоразпределителна станция – Перник. На пасажерската седалка полицаите открили полиетиленово топче, съдържащо суха зелена листна маса, реагирала на канабис при направения полеви тест. Установено е, че наркотичното вещество е притежавано от 21-годишен пътник в автомобил. Задържан е за до 24 ч. и е започнато досъдебно производство.
Разследванията продължават под надзора на прокуратурата.

 

Коментари

коментара