Сръбска звезда пее навръх Спасовден в Батановци

Редица хубави събития предстоят да се случат в град Батановци, съобщи кметът Радослав Петров.

Утре – 20-ти май от 18:00ч. в залата на Читалището за трета поредна година ще се състои среща с абитуриентите от випуск 2022 и кметовете на Перник и Батановци – Станислав владимиров и Радослав Петров.

В Батановци предстои и 19-то издание на състезание по силов трибой „Батановска сила“. То ще се проведе на 28-ми май от 11:00ч. в Читалището.

Градът ще отпразнува подобаващо и 1-ви юни – детският празник. От 11:00ч. парка при гарата ще бъде празнично украсен. Ще има и детска шоу програма за най малките жители на град Батановци. Децата ще забавляват двама водещи аниматори, диджей, кът за рисуване, художник аниматор, атрактивни герои, весели игри, танци, скечове, забавления и много подаръци.

Пак в същия ден от 12.00ч. ще се състои поднасяне на традиционни хлябове по повод,, Спасовден „манастир,, Свети Спас“.
От 18.00ч.пред Читалището ще се състои празничен концерт по повод Спасовден.

Традиционният събор за Спасовден е на следващият ден – 2-ри юни. Тогава ще има празнична литургия по повод празника, а в 12.00ч. курбан за здраве при  манастир,, Възнесение Господне,, Свети Спас.

Празнична програма ще завърши с песните на оркестър Орфей с ръководител Георги Янев, и сръбската звезда Наташа Джорджевич.

Коментари

коментара