Няма пари за покрив на черквата и футболно игрище в кв. Тева тази година. Средствата отиват в спортните клубове

Да се довърши покрива на православен храм „Сретение Господне“ и да се изгради футболно игрище в двора на ОУ „Св. Константин Кирил философ“ в пернишкия квартал „Тева“ бяха двете конструктивните предложения на партия ГЕРБ, които не бяха приети от Общинския съвет да влязат в бюджет 2022 на Община Перник.

Идеята на групата съветници на ГЕРБ беше да се промени общият размер на капиталовите разходи със 100 000 лв, в частта за неправителствените организации, за да може да се довърши черквата „Сретение Господне“, която е дългогодишна мечта за жителите на „Тева“.

За съжаление обаче предложението получи отпор от останалите съветници с аргумента, че това ще бъде прецедент, ако се гласуват тези средства. От групата на ГЕРБ изразиха своето опасение, че с разсъжденията на колегите им, новостроящия се храм може да последва съдбата на църквата в град Батановци, която е построена , но заради незавършени дейности е започнала да се руши.

Инвестицията за изграждането на футболното игрище с изкуствена трева в двора на местното училище възлизаше на 80 000 лв, за да могат жителите на квартала да спортуват и да се забавляват в почивните дни. Но и това предложение беше отхвърлено, въпреки настояването на съветниците от ГЕРБ и по –голяма част от парите бяха насочени към определени спортни клубове в града.

Коментари

коментара