Най-шумната банда в България открива Великденските празници в Перник

Най-енергичната и шумна брас банда в България – Brass Squad ще открие Великденския базар този петък. Звездите от „България търси талант“ ще забавляват перничани от 17:30 ч.

Съботния ден /16.04/ базарът ще бъде пространство за детски игри и забавления. В 11:00 ч. ще започне шоуто на големите сапунени балони. В 12:00 ч. пък първата циркова академия в страната с преподаватели от цял свят ще посети градът ни за работилница за малки и големи, които искат да се докоснат до цирковото изкуство. Перничани ще могат да се насладят и на интерактивното и забавно цирково представление на Луиза Душкова и Филип Хараланов с гост въздушната акробатка Силвия Караджова.

Фолклорът ще бъде основният елемент от празничната програма в неделя /17.04/ в 10:00 школата по традиционни бойни умения „Вълкашин“ ще представи бойните умения на средновековните българи. През целия ден членовете на школата ще имат занимания с деца, на които ще представят културата на средновековна България. В същия час в съседство ще бъде открит и фермерски базар.

11:00 ч. лазарките от НЧ „Христо Ботев“ в с. Люлин ще представят обичая Лазаруване, а в 16:00 ч. ще започне празничният концерт на Фолклорна формация „Кракра“ при НЧ „Пробуда 1935 г. “ – кв. Бела вода.

Духовият оркестър при Общински комплекс „Дворец на културата“ ще зарадва перничани с изпълненията си на 19.04 /вторник/ от 11:00ч.

Празничната програма на великденския базар ще продължи и на Велики четвъртък с илюзионното шоу на Икар, което също ще започне в 17:00 ч.

В 17:00 ч. на Велика събота /23.04/ „Асти денс“ и Антонио Симеонов ще поднесат на перничани фолклорен концерт.

На 25.04 /понеделник/, също от 17:00 ч. пък народната певица Боряна Василева ще зарадва перничани със своите песни.

Коментари

коментара