СКАНДАЛ в Перник: Фенове на Миньор хвърлиха бомба в залата по време на ключов волейболен мач

Снимка: bgvolleyball.com

Волейболистите на Миньор (Перник) завършиха като първенец в Западната група на второто ниво на шампионата при мъжете – Висшата лига, след като надиграха като домакини Етрополе с 3:2 гейма, в зала „Борис Гюдеров“, в последния мач от редовния сезон. 

Двубоят бе ключов за върха, като бе истинска петгеймова битка, но в същото време бе белязан и от някои неприятни сцени, които доведоха да прекъсването му. След това бе доигран, но от ВК Етрополе заявиха, че ще подадат контестация до БФВ.

Мачът бе белязан от екшън – в четвъртата част на терена бе хвърлена бомба, което доведе до прекъсване на срещата. Впоследствие играта бе подновена. От щаба на гостите съобщават дори за агресивни привърженици на домакините в техния квадрат.

Ето какво разказа пред BGvolleyball.com играещият треньор Мартин Йовчев: „В четвъртия гейм при резултат 7:7 и изпълнение на сервис на Миньор, по време на наше посрещане и атака, т.нар Орки (ултрасите на футболния им отбор) хвърлиха бомба в залата, която гръмна на 2 метра от терена. Съдиите спряха мача за 10-15 минути, след което решиха, че няма проблем и мачът трябва да продължи. При положение, че това е интелигентен спорт и това не е нормално. Всичко оказа влияние и мачът свърши 3:2 за тях. През целия мач имаше поне 10-15 грешни отсъждания на съдиите в тяхна полза и 3 картона за нас (два червени в четвъртия гейм и един жълт). За жалост губи спортът от подобни ситуации. Ще подадем контестация и се надявам федерацията да я уважи. Да, случват се грешки, няма проблем, но това си беше чиста подигравка с нашия труд и сърцата игра“, категоричен е Йовчев.

Старши-треньорът на Миньор Мартин Михайлов заяви за BGvolleyball.com, че се е получил страхотен мач и поздравява и двата тима. В същото време неговата позиция е, че изказванията от страна на съперника за цялостната ситуация са пресилени.

„Изказвам своите поздравления към състезателите на двата отбора, както и на треньорите, и на съдиите. Този мач беше едно истинско дерби с голямо напрежение. И двата отбора се представиха на ниво и показаха волейболни качества.

Искам да отбележа, че изказванията на треньора от Етрополе за ситуацията в мача бяха пресилени. Съперникът получи само един червен картон, а не два. Двата отбора получиха по един жълт картон. Също така съдийските грешки бяха в ущърб и на двата отбора, а не само на тях. Недопустимо е, а даже и смешно, да се твърди, че 10-15 грешки са били отсъдени в наша полза, защото това не е така.

Отделно искам да изкажа благодарността си и към феновете на Миньор. Благодаря за това, че бяха в залата и подкрепяха любимия си отбор. Това е важно за нас. По повод хвърлената „бомба“ (пиратка) съм напълно съгласен, че е недопустимо това да се случва в залата по време на волейболен мач.

От името на клуба и от това на феновете се извинявам за случилото се. Искам да отбележа, че пиратката не бе хвърлена на 2 метра от терена, както се твърди, а в сектора на феновете. Напрежението беше голямо и за двата отбора, което си пролича в отиграванията в края на мача.“

Коментари

коментара